ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Α’ Αθηνών

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΟΥ

Η Σοφία Τζουμερκιώτου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977 και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους Αθήνας όπου και τελείωσε το σχολείο.

Σπούδασε Περιβαλλοντική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ (BSc Environmental Biology) και κατόπιν, μεταπτυχιακά, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου (MBA Business Administration). Ζει μόνιμα στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1996.

Εργάζεται στα βασιλικά ταχυδρομεία του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal Mail) ως υπεύθυνη της Μονάδας Διαχείρισης Διευθύνσεων (Address Management Unit – AMU).

Έχει διατελέσει προηγμένος σύμβουλος πελατών των βασιλικών ταχυδρομείων. Μιλά ελληνικά, αγγλικά και κατέχει βασικές γνώσεις ισπανικών.

Η αγάπη της για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, καθώς και τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, την προέτρεψαν να ενταχθεί στον πολιτικό φορέα Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού (Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού) ως ιδρυτικό στέλεχος από το έτος 2021. Στο φορέα κατέχει τη θέση Υπεύθυνης και Παρουσιάστριας διαδικτυακών εκπομπών.