ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΜΕΛΑΝΗ

Β3’ Νότιος Τομέας Αθηνών

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ – ΜΕΛΑΝΗ ΒΡΥΩΝΙΔΗ

Λέγομαι Κατερίνα-Μέλανη Βρυωνίδη και είμαι 25 ετών. Κατάγομαι από την Ελλάδα και από την Κύπρο, αλλά είμαι γεννημένη στις ΗΠΑ, Νέα Υόρκη, όπου έχω μείνει για μερικά χρόνια.

Από μικρή είχα μεγάλες βλέψεις για την ζωή μου και ήθελα να κάνω καριέρα στην φαρμακευτική για να μπορέσω να προσφέρω στον κόσμο βρίσκοντας μεθόδους και λύσεις για ασθένειες. Ξεκίνησα να εργάζομαι από την ηλικία των 16 ετών και τελειώνοντας το 1ο Λύκειο Γλυφάδας με μέσο όρο 18, πέρασα στην σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών – University of Greenwich. Ολοκληρώνοντας το πρώτο μου πτυχίο, πήγα στην Ολλανδία για να κάνω το μεταπτυχιακό μου στην έρευνα της Μοριακής Τοξικολογίας στο VU Amsterdam και παράλληλα με αυτό, πήρα μια δεύτερη κατεύθυνση στην κοινωνιολογία της επιστήμης (science in society). Λόγω των σπουδών μου, άσκησα την πρώτη πρακτική μου στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στην Αθήνα, στο βιοχημικό τμήμα και μετά στο Mediteranneo στα εργαστήρια μικροβιολογίας. Μετά, είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο ΕΛΚΕΘΕ – κέντρο θαλάσσιων ερευνών – όπου κατάλαβα την αγάπη μου για το περιβάλλον και την θάλασσα. Η τοξικολογία είναι μια επιστήμη, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς και επειδή πάντα είχα μια κλίση προς το περιβάλλον και τα ζώα, έτσι αποφάσισα μετά από την πρακτική στο ΕΛΚΕΘΕ να ασχοληθώ με αυτά τα ζητήματα.

Κάτι που μας ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες, είναι η σχέση μας με την θάλασσα και τον πλούτο της φύσης. Αυτό είναι κάτι που με τραβάει περισσότερο εδώ, σε καμία άλλη χώρα δεν μπόρεσα να βρω τον εαυτό μου ικανοποιημένο χωρίς το κλίμα και το πανέμορφο περιβάλλον της Ελλάδας. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει μεγάλο κενό στη μόρφωση για περιβαλλοντολογικά θέματα και για οτιδήποτε αφορά την σημαντικότητα της βιωσιμότητας καθώς και την αγάπη και τον σεβασμό προς τα ζώα.

Έτσι, εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να συμβάλλω στην καλυτέρευσή της χώρας μας σε αυτά τα θέματα, βάζοντας σε προτεραιότητα την Ελλάδα μας, τις παραδόσεις μας, και τις οικογένειές μας. Η φύση είναι το σπίτι μας, και το σπίτι μας είναι η Ελλάδα. Πιστεύω στο όραμα της κ. Λατινοπούλου και πιστεύω ότι με τις ιδεολογίες της μπορεί να βοηθήσει την χώρα μας να εξελιχθεί για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.